8 / 12 frossar i mjölkprodukt

OrdOdlaren

Gámur lär betyda matvrak. Och den här dagens rackare är ett sådant. Han smyger sig till skýrtunnorna och äter mer än han tål. Ja, det blir förmodligen att öppna kylskåpsdörrar i dagens läge. Han är annars stor och stark, så hans diet är hoppeligen något bredare än så. Ingen har berättat hur han tillbringar dagen efter nattens frossande, gissar på vågrät, något krökt ställning. Och lite flatulens (man har väl sett på ”På spåret” på kvällen 18 december 2020)… Namnet Skýrgámur har översatts till både Filglupsken, Skýrmonstret och Skýrfrossaren. Tycker att det sista är bäst.

20151218_173848_resized

Se så han njuter! Undrar hur skägget ser ut efteråt? Onekligen kommer OO att tänka på airedaleterriern Tuttan, som mycket, mycket nådigt tillät putsande av ”skägget” efter varje måltid. Kanske Skýragámur doppar skägget i en lagom varm källa när han är nöjd? Och rufsar om sådär lite lagom med ena handen.

Skýr är typiskt isländskt…

Visa originalinlägg 254 fler ord

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carita Liljendahl
  Dec 19, 2020 @ 10:50:45

  Ja, om han bara får frossa en gång om året förstår man ju honom 🙂

  Gilla

  • Märtha
   Dec 19, 2020 @ 11:36:10

   Han vistas ju, som de andra bröderna, ungefär två veckor hos folk så han får i sig en hel del. Hans grymma mamma tillverkar troligtvis inte skýr…

   Gilla

 2. Ingrid
  Dec 19, 2020 @ 11:09:08

  Om jag inte får laktosfri mjölk drabbas jag också av flatulens. (Även jag har sett På spåret.)
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • Märtha
   Dec 19, 2020 @ 11:37:21

   Tack för skrattet! Säg sen att man inte kan ha trevligt via bloggen och andra digitala media! Jag har fått några skratt via Facebook och bloggen redan idag! Ha det gott!

   Gillad av 1 person

 3. Anita
  Dec 19, 2020 @ 19:41:33

  Oj, oj, oj … jag blir mätt bara av att läsa om honom … och att se bilden. Pust! Så du tittade också på ”På spåret” igår. Jo, jo, vi klarade alla resmålen. Och så måste jag ju berätta vad vårt största köpcentrum i centrum heter. Just det … Kringlan! Södertälje är ju känt som kringelstaden så vad kan passa bättre. Själv har jag dock ätit en hembakad lussebulle. Gott det också.
  Sol var det här idag. Nu har mörkret sänkt sig men det var skönt att se den gula lampan i skyn.
  Ha en fortsatt bra lördag!

  Gilla

  • Märtha
   Dec 19, 2020 @ 23:44:03

   ”På spåret” var ganska så avslappnande roligt igår… Aha, Södertälje är kringelstaden, alltid något nytt! Vet inte ens om jag nånsin gjort något stopp där i sin stad! Måste lite kolla med kartan och minnet – om de har något att komma med. Idag har Bernt bakat lussebullar enligt ett recept i en svensk veckotidning, de godaste han nånsin bakat! Vi delar på kökssysslorna – men det är alltid jag som diskar! Och någon sol har vi ingalunda sett idag…. Skall ta itu med följande filur i skaran av isländska brödraskaran. vi är fullt upptagna med julblomsterutdelningar på kreativa sätt i morgon. Ha det gott!

   Gilla

Bloggstatistik

 • 69 608 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
Skogsträdgårdsbloggen

Odla ätbart överallt

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: