Glimtar ur vardagen

OrdOdlaren vann kampen för en stund sedan. De andra ställde till med ett ordentligt motstånd, men de får vänta på sin tur. Hon som äger alla identiteter försöker prioritera. Lite. Vill inte ”tystna” i bloggvärlden!

Runda Rabattkryparen RR får ge sig till tåls. Solen skiner, de nordliga vindarna har något lugnat sig, men temperaturen är ännu endast +5. Uteplatsen såg ändå ut såhär i förrgåroch trots att det mesta smultit bort finns det en hel del fukt kvar i krafsjordlagren. Och fingrarna blir snabbt obehagligt kalla.

SSS gjorde sitt igår. Nästan. Skriv SekreterarSlaven i trädgårdsföreningen har hackat ihop vårens medlemsbrev. 10 A4-sidor. Nä, inte riktigt så. Allt behövdes inte skrivas helt från noll. Två-fyra sidor ändå. På svenska, med beaktande av lättöversättlighet till finska. Den äkta hälften – föreningens ordförande – skall granska speciellt finskan idag.Självutnämnda Växtologen har deadline på torsdag, 23 april. Bilden visar ett halvkåseri om aklejor, nu skall det bli något om äpplen. Allt finns i höger hjärnhalva, som vanligt i en salig röra. Den vänstra hemisfären har ännu inte alls börjat processa. Den måste börja, senast i morgon. Och så skall det oorganiserade fotoarkivet genomskådas för att få tag på både äppelblomsbilder och bilder av mogna äpplen av olika sort. (Det tar tid, finns så mycket att fastna i…). Början på texten är ändå klar: ”Svidja eller Qvidja?” Så heter två medeltida ”herrskapsgårdar” här i södra Finland. Lätt att blanda mellan dem, när de dessutom har ägts av samma medeltida maktsläkt… ”Gubben” det nu gäller föddes troligen på den ena och dog bevisligen på den andra. På den ena lät han plantera äppel- och päronträd 1539. Avstånd dem emellan: ca 150 kilometer.

Språkvändaren har inget specialnamn. Ännu. Kanske SV-Ö, påkommet i denna stunds ingivelse… Den tvåspråkiga tidningens materialdag för de sista översättningarna torde vara om två veckor. Tre nästan opåbörjade sidor ligger överst i åtgärda-högen. order från pannloben: idag skall råöversättningen vara klar! Mer text är på kommande…Snön smalt mot kvällen i förrgår, och vårsolsnjutningsbordet såg ut som en snygg kaka i kvällsbelysningen, med lakritsöverdrag och spännande sockerströssel med dekorationer i kanten. Borde ha beskurit den så att bara själva bordet skulle ha synts!

Känner du läsare någon för vilken tiden inte blir för lång i dessa tider? OO – RR – VL – SSS – SV-Ö känner åtminstone en. Hon ”ordnar” också till ordentliga pauser i hemmatillvaron. Nu släpps SV-Ö fram, kanske RR en stund på eftermiddagen. Medan RR jobbar med händerna skall VL snurra runt och hoppeligen komma in i vänster hjärnhalva, äntligen. Det finns en lämplig, något torrare rabatt med rosetter av aklejor som har eftermiddagssol… Nu skall finskan aktiveras!

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lena i Wales
  Apr 18, 2020 @ 12:02:50

  Lycka till!
  Du verkar ha mycket på gång nu.
  Ha det bra!

  Gilla

  • Märtha
   Apr 18, 2020 @ 14:07:21

   Jo, det hopar sig emellanåt. Men det är bara att ta en bit i taget! Jag gillar att brottas med texter! Och nu finns det värme för en timmes utearbete. Ungefär.

   Gilla

 2. Carita Liljendahl
  Apr 18, 2020 @ 12:10:27

  Onödigt med snö, säger många och jag håller med.
  Men bra ändå att människan inte kan styra vädret 🙂

  Gilla

 3. Ingrid
  Apr 18, 2020 @ 14:51:28

  Snö var väl ingen höjdare, men så är det i april. Man kan vänta sig lite vad som helst.
  Ha en skön helg! 😆

  Gilla

 4. Karin Eklund
  Apr 19, 2020 @ 19:08:00

  Ja, vi har våra olika personligheter som vi ska tampas med. De andra hos mig försöker ge mig dåligt samvete för att jag håller på med det som de inte tycker att jag ska hålla på med men nu är det mest mullvaden som tar för sig av aktiviteterna. När kvällen kommer vaknar bloggaren, läsaren osv.Som avkoppling tar stickerskan över. Du får hälsa alla dina jag och ha det fortsättningsvis bra vem som än tar för sig av tiden.

  Gilla

  • Märtha
   Apr 19, 2020 @ 22:21:52

   Tack, jag skall försöka se om jag får ihop dem. Växtologen halkar undan hela tiden, få se om den typen tänker sätta mig i klistret… Måste sätta något på pränt, men först skall SSS agera nu – mitt i Robinson och ansträngda Micke…

   Gilla

 5. Anita
  Apr 21, 2020 @ 11:03:47

  Hm, har tydligen missat ditt inlägg … kanske försvann det i snön … men så smälte den ju och då hittade jag det igen … OO, RR, VL etc … många identiteter blir det. Nu antar jag i varje fall att även du har fått en dos av vårvärmen. Här skiner solen från en klarblå himmel (inte så ovanligt). Det ovanliga är att det inte blåser så speciellt. En liten bris bara. Får njuta så länge det varar.

  Ha det så bra nu OO, RR, SSS eller vem du nu råkar vara i den stund du läser detta.

  Gilla

  • Märtha
   Apr 21, 2020 @ 19:20:33

   Runda Rabattkryparen kom just in och nu skall det bli lite kökstjänstgöring – och Växtologen jobbade på förmiddagen, blir troligen lite till ikväll – efter Robinson (för Mickes skull) och Trädgårdstider. Och här har det varit upp till +14 idag! Lyckades uppskjuta butiksbesök till i morgon, men då skall det skaffas både frön, rhododendrongödsel och fisk… Njuter i diverse rabatter. Ha det gott! (SSS har det lugnt nu…)

   Gilla

Bloggstatistik

 • 68 462 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: