Meddela när du kommer…

Vänster hand upptagen av engångsgummihandske och vitlök. Höger hand håller den kära japanska kniven, hackar och finfördelar. Aktivitetsarmbandet signalerar att telefonen i väskan ringer. Nej! Känner inte numret. Svarar inte. Hackar vidare, ett kilo vitlök kräver sin kvinna och sin tid. Telefonen ger sig inte. Ringer på nytt. Höger hand pillar upp den ur väskan, trycker på grönt och lyfter apparaten snabbt till örat. ”Sover du? Är du hemma?” ”Nä, 30 kilometer hemifrån, hackar vitlök.” ”Vi står här på er gård och tänkte hälsa på, när vi nu för en gångs skull rör oss i trakterna” Skol- och lekkamraten, grannpojken från 1950-talet, med hustru. ”Tyvärr, kommer inte hem förrän om tre timmar, se er omkring på egen hand!”

Arbetsresultatet. Här gömmer sig bl.a. ett kilo vitlök…

Nära och kära A hade bättre tur, för x antal år sedan. ”Är du hemma? Vill du ha besök?” ”Jovisst, välkommen, var är du?” ”Jag kör just nu in på din gårdsplan. Har tre kompisar med mig.” Jaha. OrdOdlaren är sällan ”kaffebrödsutrustad”. Bjuder inte på kaffe heller, för den delen, är ju TEolog… De fyra gästerna var slöa, fnittrade länge åt sitt tilltag. Angående eventuell traktering sviker OO:s minne totalt. Bäst så.

K med man, som också bor långt, långt borta, ringde för någon dag sedan. Samma fråga, samma svar. ”Vi dricker just nu kaffe i grannstaden, är där om en timme.” Stämde nästan exakt på minuten. Den traktering huset stod för var i den här stilen,

och den var så lyckad så. Vi pratade i mun på varandra i några timmar, ses alltför sällan.

Nära och kära F var däremot stolt och slog sig för bröstet:”Jag ringde redan på onsdag kväll och sa att vi kommer på söndag jag!” Visserligen ringde han mitt i ett styrelsemöte (det kunde han ju inte veta) – till den resterande styrelsens stora glädje, som andäktigt viftade med öronen för att lyssna på dialekten. Även han slog sig ned vid tomatskålen och smaskade i sig. Två-åriga dottern var något mera försiktig, men hembakt bröd av hemmamalet inhandlat ekologiskt bl.a. spelt och emmer och råg och havre smakade ”good” i hennes mun.

Tre av dessa telefonsamtal kom inom en vecka. OO önskar ingalunda större spridning, men fler, härom allom till kännedom! Samma vecka kom också R, som avtalat, på sitt nästan årliga grönsaksavhämtningsbesök. Årets mest sociala vecka på denna plats på jorden.

För att inte glömma V. Någon gång per sommar kör hon bara in på gårdsplanen, helt oförberett (även för henne själv…). Härligt. Länge leve dessa människor, må ni alla sprida era infall! Trädgården bjuder på varierande sevärdheter i ålder och styrka.

I och med denna epistels nedknackande kände sig OO stumpvis som – en ordodlare. Fortsätter med sakligare odlande i olika former under veckans lopp. Ses på veckoslutet! Då leker OO försäljare.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ingrid
  Aug 21, 2018 @ 09:39:51

  Nu bara måste jag skicka länken till ”Ester”:

  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Nancy Lökfors
  Aug 21, 2018 @ 10:28:38

  Det var goda tomater på styrelsemötet också. Vinner köpisbulla alla gånger. Dessutom hälsosammare.

  Gilla

  • Märtha
   Aug 21, 2018 @ 11:16:25

   Tack för det! Ändrade ett skrivfel (skrivit på telefonen?), antar att du menade ”vinner”. Det var roligt att se hur tomaterna hade god åtgång på mötet!

   Gilla

Bloggstatistik

 • 69 608 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
Skogsträdgårdsbloggen

Odla ätbart överallt

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: