Det är den dagen idag!

Har den äran idag,

Paljon Onnea vaan, Happy Birthday, kära bloggen, tre år idag! Och Dagen firas, som den tvååriga traditionen bjuder, med runebergstårtor på glasfat, tre brinannde ljus i Pentik-renens horn, elektriska ljusbollar i fina glasvasen och ävenså med tänt i gåvobolljusen! Och, förstås, te. Bryggt. Svart.

Och ni andra får också Gratulationer: Johan Ludwig, Lars Huldén, Jussi Björling, Vivica Bandler, Tage Danielsson, Ilon Wikland, Jörn Donner, kronprinsessan Mary av Danmark, Marcus Grönholm (fd rallyförare, torde nå 50 prick idag), Helena Bergström, Christiano Ronaldo… Och Janne S, Cecca, Mayvor…

I detta nu publiceras inlägg nummer 279, under alla dessa 1076 dagar. I medeltal ett var fjärde dag. Hm. Kunde ha varit flitigare. Låt oss säga, minst 100 under de kommande 365 dagarna – eller nå upp till summan 400? Måluppställning är inte OrdOdlarens starkaste sida, tyvärr. Men försöka duger!

Flag Counter är ett kapitel för sig, liksom alla annan statistik. OrdOdlaren kunde bara inte tro att det skulle uppenbara sig läsare i fler än 45 länder. Nu rapporterar FlagCounter 56. Och den egna datordumheten gör att det ändå bara visas 45 officiellt. Men vad gör det. Att någon skulle ha klickat på OO:s blogg i Costa Rica? I Serbien? I Litauen? Svårt att tro, de flesta ”enklick” är troligtvis misstag eller konstiga google-sökningar. Alltid roar eller retar det någon…

OrdOdlaren har inte anslutit sig till ”större kedjor”, inte fått erbjudanden, hatkommentarer eller utmärkelser, inte blivit berömd – men är nöjd och glad ändå. En trevlig hobby, när nu den där evinnerliga skrivklådan alltid finns. Gärna skulle hon vilja veta vem just du som just nu läser det här är, en önskan hon tyvärr får lov att dela med flera andra bloggare.

Så tack, alla ni som hör av er med ett ”gilla” eller en kommentar på Facebook, ni som kommenterar på bloggen – främst mina bloggvänner, ni som bloggar själva, och ”vet”: Päivi, Ingrid, Lena, Carita, Karin, Anita – och Nancy och Ann-Lis. Och säkert några jag glömt i hastigheten. Och Storasyster, om du läser det här!

Jag lovar: det kommer mer innehållsrika inlägg i framtiden. Och med 365 dagars mellanrum kommer ett i den här stilen. Eller har ni rentut önskemål? Hälsar femtefebruarifiraren.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nancy Lökfors
  Feb 05, 2018 @ 08:51:46

  Visst har jag ett önskemål. Ska bli intressant att se hur du kommenterar morgondagen, Teadagen. Eller tedagen, teepäivä. För vi har ju ett gemensamt intresse för den ädla drycken. Intressant artikel i stora svenska dagstidningen om terum i hufvudstaden. Vore kanske dags att göra ett turistbesök där för att besöka något av terummen.

  Gilla

  • Märtha
   Feb 05, 2018 @ 12:28:33

   Tack för kommentaren! Det beror ju på om man vill vara nationell eller internationell, te häller jag i mig varje dag. Har inte sett tidningar ännu idag, vi här på landet är ju placerade på efterkälken av Posti…

   Gilla

 2. Ingrid
  Feb 05, 2018 @ 10:25:42

  Grattis bloggen och bloggaren!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 3. Anita
  Feb 05, 2018 @ 16:33:57

  Ett rungande stort GRATTIS till bloggen men framför allt till bloggaren! Runebergstårtor hade jag inte hört talas om, var tvungen att googla och hittade recept. Dom ser goda ut och det låter som en mumsig tradition. Det är ju många som firas idag också ser jag på alla du räknat upp. Själv håller jag på och skriver ett utkast till ett inlägg inför mitt jubileum som också inträffar i februari. Då fyller min blogg 10 år. Jag planerar att fortsätta blogga många år ytterligare och jag hoppas du gör detsamma!

  Ha det bra på din och bloggens dag!

  Gilla

  • Märtha
   Feb 05, 2018 @ 18:49:37

   Tack, Grazie mille, min nyaste bloggvän! Runebergstårtor finns det många recept på, alla anser sig vara det riktigaste! Om du kollar mina tidigare 5 februari-inslag (2017 och 2016) så hittar du lite mer om min favorit. Du har bloggat länge! Och jag fortsätter så länge som huvudet håller! Ha det gott!

   Gilla

   • Anita
    Feb 07, 2018 @ 11:09:30

    Nu var jag inne på ditt inlägg från 2017 och såg att det skulle vara både äppelmos och hallonsylt och i den ordningen också. I receptet jag hittade var det bara hallonsylt så jag förstår att det finns många varianter. Kul med traditioner. Nästa vecka, den 13/2 är det fettisdag och då ska vi enligt traditionen äta semlor. Nu är det inte så mycket tradition längre för dom börjar sälja semlor redan efter jul men ändå. Försäljningen av semlor är i varje fall som störst den riktiga fettisdagen.

    Gilla

   • Märtha
    Feb 07, 2018 @ 12:37:47

    Jag måste också själv gå tillbaka för att se vad jag skrivit… Min favorittårta är just den jag visar där, de flesta bagerier sätter enbart en klick hallonsylt ovanpå. När man läser Fredrikas recept så skall det nog vara lite inuti också… Senast igår stötte jag på folk som talade om att de har det ursprungliga receptet… Verkligt intressant med ”småkivandet”! Och här i Finland äter vi ju fastlagsbullar, med semlor menar vi något annat, en ”fralla” med salt ”inlägg”, skinka, ost, salladsblad… På grund av detta har det uppstått ett och annat missförstånd…

    Gilla

 4. Carita Liljendahl
  Feb 09, 2018 @ 20:00:09

  Tre år! Så länge sedan vi satt och klurade ut det här tillsammans.
  Tacksam för att jag fick bli en del av det hela, och kul att du orkat fortsätta blogga!
  Visst är bloggosfären speciell, och man bestämmer själv hur man skriver, för vem, när och varför – huvudsaken att man har kul själv!

  Gilla

 5. Carita Liljendahl
  Feb 09, 2018 @ 20:00:27

  … glömde skriva GRATTIS ❤

  Gilla

Bloggstatistik

 • 68 459 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: