Ankdammar

Briljant marknadsföring! En reklamskylt med det här innehållet kan bara inte förbiköras, den automatväxlade högerstyrda svängde nästan av sig själv till vänster i vänstertrafiken. För att se om prognosen håller.

SAMSUNG CSC

Jovisst, det blev en lämplig smakbricka av ”husets viner” och traktens ostar, med lite lokal sylt och internationella smaklösa kex (bra här…). Avnjöts i lugn och ro under småprat med först herr, senare fru Ägare.

SAMSUNG CSC

Platsen, ja. Namnet lockade verkligen också:

SAMSUNG CSC

De nuvarande ägarna köpte ‘godset’ i mitten av 1990-talet, planterade vinstockar, grävde en damm och skaffade ankor. När det första vinet sisådär tio år senare fanns på flaska saknade vingården fortfarande ett slagkraftigt namn. Ägarna satt och slappade och tittade på ankorna som med stjärten i vädret ”dök” för att skaffa mat. ”Min mormor kallade det där ‘puddling'”, utbrast fru Ägare. Och så kom namnet till, Puddleduck. Kolla logon närmare! (Det här husets ordböcker säger att puddle är ett substantiv, pöl. Ankorna pölade?)

En finlandssvensk i tasmansk ankdamm

En finlandssvensk i tasmansk ankdamm ser ut över vinranksfälten

Men för OO blev det ändå en ankdamm. och med gemensamma krafter informerade vi om den finlandssvenska ankdammen, där alla känner alla. Och om man träffar på en obekant reder man snabbt ut grann-, bekantskaps- och släktförhållanden och vips, så har man gemensamma bekanta, är nästan släkt, t.o.m. ”Så är det här i Tasmanien också”, påstod fru Ägare. (Finlandssvenskarna är ca 300 000, tasmanierna ca 200 000 fler) Hon hämtade papper och penna, skrev upp ordet ankdamm bokstav för bokstav, för att kanske hitta på något som fångar skandinaviska besökare. Sådana kommer i allt större skaror, tack vare danska kronprinsessan Mary, tasmanier. Humorn och ”ankstilen” flödar på Puddleduck, några exempel till slut:

Hur stor är igenkänningsfaktorn, finlandssvenskar?

Hur hög är igenkänningsfaktorn, finlandssvenskar?

Tvåldoseraren på toaletten

Tvåldoseraren på toaletten

Bakom skylten skymtar levande ankor. De håller ett och annat otyg borta från vingården

Bakom skylten skymtar levande ankor. De håller ett och annat otyg borta från vingården

Kommentering är stängt.

Bloggstatistik

  • 48 085 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Sista försöket

♥ HÄNT - KÄNT - TYCKT - TÄNKT ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Gotlandsnytt

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: