Skyltar – plåtar – brickor – eller något annat?

Småflickor och småpojkar satt ofta på mjölkpallar på 1950- och 60-talen med penna och anteckningsblock i hand, skrev upp bilars registernummer. Ibland kunde det ta ganska länge att få ihop några tiotal, det var ganska så glest mellan bilarna. Sen kunde man jämföra och se vilka helt främmande nummer man fått i sitt block, bilarna i byn var inte så intressanta. Dem kunde man ju.

På 1980-talet idkade några unga ungdomar i OO:s dåvarande hemby nästan samma sport. De noterade inte antal, utan frekvens. Och de var definitivt säkra på att knarksmugglare rörde sig i byn! En speciell bil, ibland en annan, konstiga registernummer, stannade vid en lada vid ändan av byavägen…

Hur gör australiska unga ungdomar? De har mycket mer att notera än enbart tre bokstäver och tre siffror. Ett urval:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Alla sex delstater i landet kör sina ”deviser” på bilarna. Lekte med tanken att man kunde göra det i andra länder också, till exempel landskapsvis. Vad kunde det bli då? Österbotten – öppna landskap. Hämeen hitaat (Tavastlands tröga?). Västerbotten – ost framför allt. Jaa, det finns osttillverkning i Östnyland också… Ostens östnyland?

Inväntar trevliga förslag!

Kommentering är stängt.

Bloggstatistik

  • 71 214 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
Skogsträdgårdsbloggen

Odla ätbart överallt

gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: