Afternoon Tea

Inspirerad av bloggvännen Lena i Wales beslöt bloggaren sig för att fira folkpensionsberättigandedagen med ett Afternoon Tea-party i paviljongen i trädgården. Sagt och gjort. BJR bakade sin andel, skribenten sin, det plockades och ordnades. Tjugotvå vuxna, två barn och en hund svarade positivt på inbjudan, de flesta hade den önskade stenen med sig – förutom den stenrika skärgårdsbon som kom med ca tjugosex stycken och den kluriga matematikläraren som kom med tre med tredubbel symbolik.

20150804_154639_resized

F.d religionsläraren verkade ha bevarat sina lodräta kontakter; vädret var strålande i ordets rätta bemärkelse, denna svala sommars tredje (?!) heta dag, fjärde augusti. Alla gäster bar hatt som önskat var och nu nästan nödvändig i solskensanfallet. Hattfantasin och -kreativiteten var stor. En hatt ändrade utseende under det knappt tre timmar långa partyt, den småtokiga spontana ägaren/bäraren hittade fler och fler små blommor att pryda sig med.

20150804_153220_resized

20150804_153327_resized

”Bästa hatten” valdes genom omröstning. Vinnarhatten hade endast en blomma, hela klädhelheten var stilenlig, känd från finska filmer – och Pettson.

20150806_104221_resized

Först var det samling vid – nej, inte vid pumpen utan den nyinskaffade fontänen, för presentation. Ett par berättade att de varit gifta i 58 år, och deras ofta förekommande härliga smågnabbande garanterar dem flera år till. Grannstadens gymnasiums rätt färska studiehandledare lär ha börjat dansa folkdans för den nyligen avgångna studie-dito redan i slutet av 1970-talet, sen blev det klassföreståndare-elev-förhållande, senare blev det kolleger av de två, och sen… Ja, det var många små historiska historier som nystades upp på kort tid!

hattar, hattar...

hattar, hattar…

20150804_153206_resized

20150804_153338_resized

Sen blev det gruppindelning. Olika yrken, åldrar och bekantskapsgrader blandades så gott det gick, alla var varandras kändisar i brist på ”stora” sådana. Sorlet flödade och rann, liksom svettdropparna i takt med inmundigandet av det ät- och drickbara. Efterrätten stod hallonbuskaget för, för dem som hängde med så långt. Självservering!

kaffekoppar för te...

kaffekoppar för te…

... något suddiga kakor...

… något suddiga kakor…

... och specialiteten: chilisemlor med smör, ost - och chilispetsad apelsinmarmelad.

… och specialiteten: chilisemlor med smör, ost – och chilispetsad apelsinmarmelad.

Stenarna? Blivande namnskyltar i rabatterna, förstås…. Snart börjar det kompletterande tuschskrivarbetet. Det finns tyvärr lite ogräs och tjuvar och en massa bär som skall åtgärdas först. Vardagen återkommer alltid efter fest, men uthärdas så mycket lättare med glada minnen! Tack, alla närvarande!

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ingrid
  Aug 06, 2015 @ 23:22:12

  Det låter verkligen som ett ståndsmässigt firande av folkpensionsberättigandedagen, Grattis, grattis!
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • Märtha
   Aug 06, 2015 @ 23:55:06

   Javisst, och verkligt roligt hade jag! Folkpension får jag inte, arbetspensionen kommer dock regelbundet. Tack för att du läser, och ha det bra!

   Gilla

 2. Lena i Wales
  Aug 10, 2015 @ 15:14:21

  Oh, vad trevligt att jag gav dej inspiration till detta trevliga! Det glädjer mej mycket! Ni såg verligen ut att ha trevligt med vackra hattar, fint porslin och gott fikabröd!

  Gilla

  • Märtha
   Aug 10, 2015 @ 15:26:37

   Javisst var det trevligt! Berättade också om varifrån idén kom i mitt hälsningstal, att 8 trädgårdsmästare jobbar där, hos oss endast en trädgårdssångare och en rabattkrypare… Glömde dock att vi har en hel del kändisar här: Princess Kate (klematis), Queen Elizabeth, Wictor Borge, Heidi Klum (rosor), med flera…. 🙂 Om du hittar min facebooksida ser du en bild av den svettiga värdinnan med sin pillerburkshatt!

   Gilla

 3. Carita Liljendahl
  Aug 11, 2015 @ 10:11:09

  Ja, här hade jag verkligen varit med – så tack för inbjudan, men som vi konstaterade – jag var på jobb då 😦
  Men fick ju se fina bilder!

  Gilla

Bloggstatistik

 • 22,648 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales

Bloggen om vad som händer här i Wales och vad man pratar om just nu, men också fakta om landet och hur det är att leva här. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA....

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: