En mässa värd en mässa

Kungsängslilja i Linnés lummiga salar

Kungsängslilja i Linnés lummiga salar

Onsdag. De senaste numren av trädgårdstidningar genombläddrade, webbsidan småkollad, idéer noterade, frölagret inventerat, minneslappar skrivna, kameran tömd, biljetterna framplockade, pengar växlade, väskan packad – klar! Lite bil, mycket båt och lite bil igen, och så är vi framme. Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan.

Idéträdgård "Uti vår hage.."

Idéträdgård ”Uti vår hage..”

Där finns allt – och lite till. Idéträdgårdar, ”rösta-på-bästa-balkongen” (sjutton, glömde!), litteratur, växter, redskap, maskiner (karaleksaker som automatiska gräsklippare, en ljusgrön kombinationsmaskin…), idéer, kreativitet så det står härliga till. Ja, för att inte glömma trädgårdsresetips och diverse pinnar och prylar att placera ut i trädgården. Puh. Visst finns också sådant som kanske inte direkt förknippas med trädgård, som t.ex. fårfiol, småtillverkare av kläder, snask, dynvar, säkerhetssystem, badrumsinredning och diverse korvar – men en bra, diskret vaxduk till vårt rätt stora altanbord inhandlades.

Eventuellt balkongen SPAlkong med NJUTsikt, tilltalar en ordodlare...

Eventuellt balkongen SPAlkong med NJUTsikt, tilltalar en ordodlare…

Och i ett stort hörn finns föreningarna För pioner, pelargoner, chili, orchidéer, äpplen, dahlior med mera. Och en skråttförening sålde bl.a. en bok om bärfisar (köpte inte). Det fanns också böcker om humlor (det finns flera tiotals arter i våra länder) och om fjärilar, t.o.m. landskapsvis. Och fåglar. Och hur du sköter om att dessa finns i din trädgård.

Några pelargoner...

Några pelargoner…

Oj, vad man kan gotta sig! Tyvärr tycker man också att man behöver så mycket. Denna man och kvinna behöver också tid. Efter några timmar greps jag av förtvivlan: vi har hittills bara sett en fjärdedel! Det finns så många människor att slå sig i slang med, många har blivit som goda vänner under årens lopp – vi tycks vara ett kännspakt par med intressanta intressen, chili, t.ex…. Det var bara att glömma mässtidningen med den ologiska numreringen av utställningsbåsen, ta några fixpunkter för orienteringen och traska på. Efter sju timmar på torsdag och nästan sex på fredag började jag hitta ganska så bra. En dag till, och jag kunde ha fungerat som guide!

Här, bland "piskplantorna" talas äkta grundsprååtji

Här, bland ”piskplantorna” talas äkta grundsprååtji

Lördag. Lyckligen hemkommen Lucko-ägare, sågägare, sekatörägare. De två sistnämnda av speciellt märke som passar mina händer. Lucko är mitt favoritredskap, mer säger jag inte! Och nät, bush-up (hemlighetsfullt även här…), helleborus, pelargon, fuchsia, orchidé, ”mylla” åt orchidébäbisar, och mycket mer. Som till exempel frön. Bankkontots gnisslanden låtsas jag inte alls höra.

Hmm...

Hmm…

Mera kan du inom kort också läsa på http://www.snack-i-rabatten.fi, hoppas jag lyckas sätta in bilder där också.

Skrått = småkryp, insekter

Kommentering är stängt.

Bloggstatistik

  • 46 785 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Sista försöket

♥ HÄNT - KÄNT - TYCKT - TÄNKT ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Gotlandsnytt

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: