En mässa värd en mässa

Kungsängslilja i Linnés lummiga salar

Kungsängslilja i Linnés lummiga salar

Onsdag. De senaste numren av trädgårdstidningar genombläddrade, webbsidan småkollad, idéer noterade, frölagret inventerat, minneslappar skrivna, kameran tömd, biljetterna framplockade, pengar växlade, väskan packad – klar! Lite bil, mycket båt och lite bil igen, och så är vi framme. Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan.

Idéträdgård "Uti vår hage.."

Idéträdgård ”Uti vår hage..”

Där finns allt – och lite till. Idéträdgårdar, ”rösta-på-bästa-balkongen” (sjutton, glömde!), litteratur, växter, redskap, maskiner (karaleksaker som automatiska gräsklippare, en ljusgrön kombinationsmaskin…), idéer, kreativitet så det står härliga till. Ja, för att inte glömma trädgårdsresetips och diverse pinnar och prylar att placera ut i trädgården. Puh. Visst finns också sådant som kanske inte direkt förknippas med trädgård, som t.ex. fårfiol, småtillverkare av kläder, snask, dynvar, säkerhetssystem, badrumsinredning och diverse korvar – men en bra, diskret vaxduk till vårt rätt stora altanbord inhandlades.

Eventuellt balkongen SPAlkong med NJUTsikt, tilltalar en ordodlare...

Eventuellt balkongen SPAlkong med NJUTsikt, tilltalar en ordodlare…

Och i ett stort hörn finns föreningarna För pioner, pelargoner, chili, orchidéer, äpplen, dahlior med mera. Och en skråttförening sålde bl.a. en bok om bärfisar (köpte inte). Det fanns också böcker om humlor (det finns flera tiotals arter i våra länder) och om fjärilar, t.o.m. landskapsvis. Och fåglar. Och hur du sköter om att dessa finns i din trädgård.

Några pelargoner...

Några pelargoner…

Oj, vad man kan gotta sig! Tyvärr tycker man också att man behöver så mycket. Denna man och kvinna behöver också tid. Efter några timmar greps jag av förtvivlan: vi har hittills bara sett en fjärdedel! Det finns så många människor att slå sig i slang med, många har blivit som goda vänner under årens lopp – vi tycks vara ett kännspakt par med intressanta intressen, chili, t.ex…. Det var bara att glömma mässtidningen med den ologiska numreringen av utställningsbåsen, ta några fixpunkter för orienteringen och traska på. Efter sju timmar på torsdag och nästan sex på fredag började jag hitta ganska så bra. En dag till, och jag kunde ha fungerat som guide!

Här, bland "piskplantorna" talas äkta grundsprååtji

Här, bland ”piskplantorna” talas äkta grundsprååtji

Lördag. Lyckligen hemkommen Lucko-ägare, sågägare, sekatörägare. De två sistnämnda av speciellt märke som passar mina händer. Lucko är mitt favoritredskap, mer säger jag inte! Och nät, bush-up (hemlighetsfullt även här…), helleborus, pelargon, fuchsia, orchidé, ”mylla” åt orchidébäbisar, och mycket mer. Som till exempel frön. Bankkontots gnisslanden låtsas jag inte alls höra.

Hmm...

Hmm…

Mera kan du inom kort också läsa på http://www.snack-i-rabatten.fi, hoppas jag lyckas sätta in bilder där också.

Skrått = småkryp, insekter

Kommentering är stängt.

Bloggstatistik

  • 36 783 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
Sista försöket

♥ HÄNT - KÄNT - TYCKT - TÄNKT ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

självförsörjande på en ö i Mälaren

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales

Bloggen om vad som händer här i Wales och vad man pratar om just nu, men också fakta om landet och hur det är att leva här. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: