Sov du lilla…

…än så är det vinter…

20150223_164009_resized

…och stenarna lyser mest!

 

Det börjar komma in rapporter om uppstickande pioner, tulpaner – även från dessa breddgrader. Tack och lov ligger pionerna och rosorna och andra växter ännu ordentligt täckta av snö i den här rabatten. Hoppeligen är även övriga pioner och liknande inbäddade i snön.

Den här rabatten är en av dem man möter när man kör in på vår gård. Den är nyanlagd 2013, så den har inte vuxit ut i sin fulla prakt ännu. Fram till den lilla kurvan är det drygt 15 meter, sen fortsätter det med lika mycket till, både i längd och bredd. Det finns att börja krafsa i, hoppas att det dröjer veckor ännu. Solen ligger bra till här, både morgon och kväll, så jag hoppas verkligen att snön skyddar en tid ännu.

Vi får se. Det är bara att ta emot det väder som det bjuds på, och göra bästa möjliga av det. Det blir fler bilder från den här rabatten så småningom. Ännu kryper jag inte omkring här och småsvär åt ogräs och pratar vackert med speciellt en speciell ung pion, men den tiden kommer. Enligt dagboken höll jag på här i mitten av april förra året. Vill helst inte börja så mycket tidigare i år…

 

Bild

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Nancy Lökfors
    Feb 24, 2015 @ 09:23:16

    Nej lite vill vi väl alla vänta på krafsandet i rabatterna. Trots plusgrader i över en veckas tid gissar jag att snön fortfarande ligger kvar i mina rabatter också. Vid stugan, där det senast jag tittade till den blev en titt från bilfönstret. Hård skarsnö så jag hade fått skaffa en ordentlig snöspade av metall för att komma fram till porten och skotta undan snö så jag hade fått upp den. Nej, bor man i höghus ska man slippa snöskottande.
    Men visst lockar det att ta sig en extra titt vid fjärrvärmeröret där de första tussilagorna brukar dyka upp.

    Gilla

Bloggstatistik

  • 68 520 hits

Flagcounter

Flag CounterFlag Counter
gotlanduppochner

Vi hoppas att du ska trivas med våra ö-inlägg. Oavsett om du bor på ön året runt, kommer hit med jämna mellanrum eller aldrig varit här... Givetvis skulle det varit trevligt om vi kan få dig, som aldrig varit på Gotland, att åka hit för första gången. Vi tror inte du skulle ångra dig. Chansen är betydligt större att du drabbas av samma känslor som Bosse fått varje gång, som vi varit här på semester. Välkomna önskar Bosse och Solveig Lidén!

Livet efter 80

♥ Hänt ♥ Känt ♥ Tyckt ♥ Tänkt ♥

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Parasta lähteä nyt

Matkoja lähelle ja kauas

Lena i Wales och Spanien

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från båda mina hemländer, Wales och Spanien. lenadyche(at)gmail.com

Livet efter 70 – Blogg 2004-2018

Ordbruk och bokstavsskötsel med varierande salladsingredienser.

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

%d bloggare gillar detta: